Sociedad

2019-08-30T10:11:31-03:00 30 agosto, 2019, a las 10:11Publicado por: Pablo Cabeza

El 'sacerdote fitness' que enloquece con su rutina de ejercicios y por su innegable parecido a Thor

sacerdote fitness
Oskar Arngarden | Instagram

Cada cierto tiempo nos enteramos, a través de las redes sociales, de personas que tienen un oficio o profesión que a veces parece incompatible con algún hobbie.

En este caso, hablamos de un religioso sueco que resultó ser un fanático del deporte y que tiene miles de seguidores en Instagram que celebran sus rutinas de crossfit y también por su innegable parecido al actor Chris Hemsworth, quien interpreta al personaje Thor en varias películas del universo Marvel.

Lee También...

Abuela fit sorprende a sus 63 años por tener trabajada figura: entrena cinco veces a la semana

Ir al artículo

Su nombre es Oskar Arngarden, quien se define en su perfil de esta red social como un “sacerdote en la iglesia de Suecia con una gran pasión por el entrenamiento”.


Ver esta publicación en Instagram

Människor hetsar efter prestationer för att vi lärt oss att det är i våra framgångar som vårt värde ligger. Längtan efter att bli accepterad och älskad uppfylls genom att lyckas och vara lyckad. Och idealet som satts upp kan vi aldrig uppnå – så tolkar jag mycket av vår samtid – Som präst kommer den fantastiska uppgiften att få berätta för människor att: Du är redan accepterad! Du är redan älskad!… Oavsett vad du presterar har du redan ett okränkbart värde❤️. I kyrkan kallar vi det ”nåd”. Kan vi vila i den verkligheten så är vi ett stort steg närmare att fylla vår inre längtan med något som kan uppnås. — Lukasevangeliet 12:6-7 ”Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Och till och med hårstråna på ert huvud är räknade. Var inte rädda, ni är mer värda än aldrig så många sparvar.” — Du är värdefull! Och inget kan få dig att inte vara det #svenskakyrkan #nåd #grace

Una publicación compartida de Oskar (@crossfitpriest) el

Y es que a sus 35 años, Oskar ya es toda una celebridad, pero no precisamente por su trabajo religioso, sino que por su impecable físico y la serie de rutinas que comparte en redes.

Tatuajes, músculos y una que otra foto en su capilla, son las imágenes que copan su perfil que ya supera los 68 mil seguidores, los que a diario comentan lo inspirador que resulta su ‘día a día’.

Cabe señalar que Oskar se convirtió en sacerdote a sus 27 años, lo que no impidió que continuara con su pasión por el ejercicio. Por lo mismo, de vez en cuando, el religioso comparte extractos de textos bíblicos como una forma de compartir mensajes de amor y fraternidad con sus ‘fanáticos’.

De hecho, en una de sus piernas tatuó la frase del Salmo 23: “El Señor es mi pastor, nada me ha de faltar“.


Ver esta publicación en Instagram

Joh 13:34-35 ”Ett nytt bud ger jag er: att ni skall äls­ka varand­ra. Så som jag har äls­kat er skall också ni äls­ka varand­ra. Al­la skall förstå att ni är mi­na lärjung­ar om ni vi­sar varand­ra kärlek.” – Bibelvers som betyder mycket. Svårt att leva upp till alla gånger dock. Mycket av den kristna tron handlar just om kärlek och att älska varandra. Även om jag samtidigt upplever att ”gruppen” kristna för den sakens skull inte är bättre än andra på det. Samt att det även inom kyrkan kan variera mycket kring vad man anser det betyda att älska, och konsekvenserna av det…… Men de är väll det som också gör det hela lite mer spännande :) – Att det just är ett småkomplicerat ämne… Själv tänker jag att det inte har så mycket med känslor att göra. Utan där det står i relation till att vi alla är skapade till Guds avbild. Vilket gör något i mötet med människor, och hur jag bör försöka bemöta alla…. även de som jag känslomässigt inte tycker om… Dock mycket lättare sagt än gjort. —— #svenskakyrkan #kärlek

Una publicación compartida de Oskar (@crossfitpriest) el

¿Encontraste algún error? Avísanos
La Serena 100.3 Valparaíso / Viña 100.1 Curicó 105.7 Concepción / Talcahuano 90.9 Los Ángeles 101.7 Temuco 101.7 Valdivia 97.9 Osorno 105.5 Puerto Montt 101.9 Ancud 103.7 Castro 99.5